Belföld

Őrjöngött, majd rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Budapesten

Rendőri intézkedés közben rosszul lett és meghalt egy 30 éves férfi Budapesten, a Baross utcában. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint péntek délután fél egykor kaptak bejelentést arról, hogy egy férfi késsel a kezében őrjöng a Baross utcában, és betört egy kirakatot.

A helyszínre érkező járőrök igazoltatni próbálták a láthatóan zavart, korábban késsel fenyegetőző embert, majd bilincset alkalmaztak. Az intézkedés közben azonban a 30 éves férfi rosszul lett, elvesztette az eszméletét, ezért a rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak, de már nem lehetett megmenteni az életét.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az intézkedés arányos, jogszerű és szakszerű volt, s a haláleset nem áll összefüggésben a rendőri intézkedéssel. Közben kiderült, hogy ugyanez a férfi fél órával korábban autóval közlekedett a VI. kerületben, s összetört három kocsit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik