Belföld

Orbán Viktor felmentette a polgári hírszerzési feladatokat elvégző Információs Hivatal vezetőjét

Információs Hivatal / Facebook
Információs Hivatal / Facebook

Orbán Viktor miniszterelnök a mai nappal, azaz július 15-ei hatállyal felmentette a polgári hírszerzési feladatokat végző Információs Hivatal főigazgatói tisztségéből az Információs Hivatal eddigi vezetőjét, Bunford Zsoltot – derült ki a Magyar Közlöny csütörtök esti számából.

A hvg.hu értesülése szerint saját kérésére felmentett Bunford utódja Oláh Krisztián lesz, aki előtte az Alkotmányvédelmi Hivatal műveleti főigazgatóhelyettese volt.

Az új kormány megalakulásával a titkosszolgálatok irányítása, így az Információs Hivatal is a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá került.

Bunford Zsoltot 2020 végén nevezték ki főigazgatónak a polgári hírszerzés élére, előtte az IH elemző főigazgató-helyettese volt. A hvg.hu szerint távozásában szerepet játszott, hogy a kormányzat elégedetlen volt a hírszerzés teljesítményével, állítólag a hivatal „bakijaként” könyvelték el, hogy még egy nappal kitörése előtt is arról tájékoztatták Orbán Viktort, nem lesz orosz-ukrán háború. A portál szerint Bunford az újonnan felálló struktúra irányítóival sem jött ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik