Belföld

Kövér László szerint nyugaton a halál kultúrája terjed

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Zalakaros jubileumi ünnepségén mondott beszédet Kövér László, az Országgyűlés elnöke – írja a hvg.hu. A fideszes politikus szerint Zala megyei üdülőváros és Magyarország történetében felismerhető „az az európai sikertörténet”, amely a második világháború után „békét, biztonságot, szabadságot és jólétet teremtett”, és amely az európai nemzeti államok demokratikus együttműködésén alapult, azonban mára mindez „súlyos veszélybe került”.

A házelnök szerint az tőlünk keletre dúló háború miatt az egész Európai Uniót, benne Magyarországgal veszélyek fenyegetik: nincs elég nyersanyag, nincs elég energia, vágtat az infláció. Kövér szerint „olyan háborús karácsonynak néz elébe egész Európa, amilyet a második világégés óta nem élt meg: hideg otthonok, hatalmas drágaság, leálló gyárak, társadalmi méretekben megjelenő nélkülözés, és az ebből fakadó békétlenség és felfordulás fenyeget minden európai társadalmat”.

Tőlünk nyugatra egy ideológiai háború dúl, egy istentelen ideológia, a halál kultúrája terjed és a szemünk előtt zajlik Európa öngyilkossága

– jelentette ki a házelnök, hozzátéve, hogy szerinte a legnagyobb veszélyt az EU-ra az jelenti, hogy a brüsszeli bürokraták egy diktatórikus birodalomba akarják olvasztani, el akarják törölni a szabad országokat, az önazonosságukra büszke nemzeteket és keresztény gyökérzetű kultúrákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik