Belföld

Dexter, a nyomkövető kutya segített megtalálni a dohánybolti betörőt

Hétfőn hajnalban arról érkezett bejelentés a rendőrséghez, hogy Szombathelyen, a Paragvári utcai Nemzeti Dohányboltba ismeretlen tettes megkísérelt betörni, írja a police.hu. Az éjszaka folyamán egy újabb bejelentés érkezett a Rendőrségre, amely szerint a Szűrcsapó utcában található Nemzeti Dohányboltba betörés történt, ahonnan az elkövető szeszes italokat és dohányárut tulajdonított el.

A bejelentéseket követően a rendőrök rövid időn belül megkezdték a helyszíni szemlét a két dohányboltnál, ahol széleskörű adatgyűjtést végeztek, majd az ismeretlen elkövető azonosítása és felkutatása érdekében útnak indították Dextert, a nyomkövető kutyát.

Dexter a rendőröket egy közeli utcában lévő házhoz vezette, ahol elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

police.hu Dexter

A 39 éves helyi lakost a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták, melynek során részletes, beismerő vallomást tett. A férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik