Belföld

Tehervonatok ütköztek Biatorbágynál

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Frissítünk!

A kármentés és helyreállítás hosszú időt vesz igénybe, ezért vasárnap nem közlekedhetnek a vonatok Biatorbágy és Herceghalom között. Ideiglenes menetrend, jelentős forgalomkorlátozás, pótlóbuszos közlekedés van a győri vonalon, egyes nemzetközi vonatok kerülőúton, más járatok jelentős késéssel vagy rövidített útvonalon közlekednek, esetenként kimaradnak. A munkák előrehaladtával látható majd, hogy mikor indulhat újra a vasúti forgalom – közölte a MÁV vasárnap délelőtt. A részletekről itt tájékoztatnak.

A GYSEV honlapján azt írta, hogy bizonyos vonatok kerülő útvonalon Székesfehérvár, Komárom érintésével közlekednek. A Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Győr–Sopron, illetve Szombathely közötti elővárosi és távolsági IC vonatok jelentős késéssel közlekednek. Vonatkimaradások, rövidebb útvonalon közlekedő vonatok is lesznek.
•    a Sopron/Szombathely – Budapest viszonylaton közlekedő IC vonatok csak Győrig/Győrtől közlekednek
•    Győr és Herceghalom között a Hegyeshalom felől/felé közlekedő nemzetközi vonatok, illetve a belföldi S10-es számú személyvonatok vehetők igénybe
•    a Herceghalom – Biatorbágy szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat
•    Biatorbágy és Budapest között személyvonatok vehetők igénybe

Összeütközött két tehervonat vasárnap hajnalban, emiatt Biatorbágy és Herceghalom között nem közlekednek a vonatok – közölte a Mávinform az MTI-vel

A vasúttársaság közleménye szerint vasárnap kora hajnalban a Biatorbágy és Herceghalom között közlekedő tehervonat eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött az előtte közlekedő tehervonatnak, a balesetben több kocsi is kisiklott.

A baleset miatt Biatorbágy és Herceghalom között a vonatközlekedés nem lehetséges. A kárfelmérést, helyreállítást és a vizsgálatot megkezdték.

A vizsgálatok hosszabb időt vesznek igénybe, ezért vasárnap jelentős forgalomkorlátozásokkal, változásokkal kell számolniuk a győri vonalon utazóknak – hívta fel a figyelmet a Mávinform.

Vasárnap nem közlekedik a Keleti pályaudvarról Szombathelyre 6:15-kor induló Savaria IC vonat, a Keleti pályaudvarról Zürichbe 6:40-kor induló 162-es számú railjet, valamint a Keleti pályaudvarról Sopronba 7:15-kor induló 932-es számú Tűztorony IC.

A Keleti pályaudvarról Münchenbe 7:40-kor induló 60-as számú railjet Tatabányáról indul.

Kerülő útirányon át Székesfehérvár-Komárom érintésével közlekedik a Keleti pályaudvarról Prágába 4:50-kor induló 280-as számú Metropolitan EC, a Bukarestből a fővárosba érkező, a Keletiből Bécsbe 5:40-kor továbbinduló 346-os számú Dacia nemzetközi gyors.

A Mávinform közölte azt is, hogy a fővárosban az M4-es metrón a BKK elfogadja a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket a metrón utazásra. A Volánbusz elfogadja a vasúti utazási okmányokat a Kelenföld-Bicske közötti menetrend szerinti buszjáratokra.

MÁV-szóvivő: jól működött a biztosítóberendezés

Jól működött a biztosítóberendezés a vasárnap kora reggeli baleset idején, amikor tehervonatok ütköztek Biatorbágy és Herceghalom között – közölte a MÁV szóvivője a baleset helyszínén tartott sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint. Biber Anett elmondta, lezajlott a baleset vizsgálata, amely megállapította, hogy jól működött a biztosítóberendezés, nem volt semmilyen műszaki meghibásodás a baleset idején. A MÁV-csoport, a MÁV Zrt. felelősségét semmilyen tekintetben nem állapította meg a vizsgálat – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik