Belföld

Hosszú a várakozás a röszkei határátkelőnél

A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyek kilépőoldalán vasárnap délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján.

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival vagy autóbusszal Szerbiába tartóknak egyaránt három órát kell várakozniuk. A belépőoldalon busszal két-, személyautóval egyórás a várakozás. A röszkei közúti határátkelőhely kilépőoldalán két órát kell várni.

A gyorsabb határátlépésért az autósok választhatják a tiszaszigeti vagy a kübekházi közúti határátkelőhelyet, amelyek 7 és 19 óra között fogadják az utasokat, illetve az ásotthalmi közúti határátkelőhelyet, amely júliusban és augusztusban pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között működik.

Intenzív a forgalom a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen is. A személyautóval Romániába utazóknak vagy onnan érkezőknek egyórás a várakozás, ahogy a kilépő autóbuszoknak is. Az autósok ott választhatják az egész nap üzemelő nagylaki vagy kiszombori közúti határátkelőhelyet.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik