Belföld

Rogán-Gaál Cecília futás közben mondta el, hogy részt vett a 2022-es választási kampányban

A műfaj határait feszegetve, futva adott életútinterjút Rogán Antal propagandaminiszter korábbi felesége, Rogán-Gaál Cecília. Palik László a Futtában címet viselő, a Youtube-on látható produkciójában a Margitszigeten körözve beszélgetett interjúalanyával.

A beszélgetésben, amelyet a Telex talált meg, a magánélet, az iskolák, a sikeres vállalkozások mellett előkerült az egykori miniszterfeleség politikához való viszonya is. Rogán-Gaál a teniszedzőin túl politológiából is szerzett diplomát. Így merült fel, hogy ha a valaki, akkor ő biztosan rengeteget tudna mesélni a politikáról.

Rogán-Gaál azt mondta, talán éppen mostanában jut eszébe leginkább, hogy a politológia szakon szerzett elméleti tudását a gyakorlatban is kamatoztassa.

Az egykori miniszterfeleség azt is elárulta, hogy a 2022-es országgyűlési kampányban is részt vett, terhesen az aktivisták között kint volt a terepen, sőt, néha még a tizedikre is felmászott, hogy bekopogjon a választókhoz.

Palik kérdései és a válaszok az interjú 20. perce körül:

Soha nem jutott eszedbe, hogy a politológiával kapcsolatban…, eh?

– De, eszembe jutott, talán még most jut eszembe leginkább.

– Tényleg?

– Igen, mert annyi mindent éltem át, és annyi mindent éltem meg, hogy…

– Igen, ezért kérdezem, mert egy irdatlan mennyiségű elméleti, de gyakorlati tudás is lehet a birtokodban, hisz közvetlen közelről láttad.

– Igen, hát a dolognak a pikantériája ugye, hogy azért nekem mindenfajta területen ilyen irányban nehéz… Nagyon élvezem és nagyon szeretem, a mai napig az összes kampányban ott vagyok a fiatalokkal, és én ugyanúgy csinálom velük, mint bármelyik aktivista. Most is, tehát ez alatt a… Egyébként éppen babát vártam a jelenlegi választások előtt. De én úgy is ott voltam, és elmentem, és felmentem a tizedikre gyalog. Bekopogtam. Én ezt szeretem csinálni, ez az életem része, és az is marad. Nagyon sok pozitív visszacsatolás ért az elmúlt két évben. Azt kell mondjam, hogy kiegyensúlyozott életem van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik