Belföld

Ötmilliárdos helikopterrel ment lovakat megtekinteni az új honvédelmi miniszter

A honvédség új, Airbus helikopterével repült Szilvásváradra az Állami Ménesgazdaságba Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A honvédelmi miniszter még kedden járt a gazdaságban, hogy szemrevételezze a huszárok lovait.

Látogatásáról a miniszter Facebook-oldalán videó is megjelent.

Ma Szilvásváradon, az Állami Ménesgazdaságban jártam, ahol a Honvéd Huszárság újraalapításának második évfordulója alkalmából rendezett bemutatón vettem részt. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Honvéd Huszárság továbbra is fejlődjön. Célom, hogy minél több magyar huszár legyen magyar, szilvásváradi lipicai lovon! Hajrá, magyar huszárok!

– írta a tárcavezető az utazásról.

A Magyar Narancs a Honvédelmi Minisztériumhoz fordult, mert kíváncsiak voltak, mi indokolta, hogy a levegőben szállítsák a minisztert a látogatásra. Választ azonban nem kaptak.

A lap egyébként úgy számolt, hogy aki saját költségen akar helikopterezni ma, annak egy 320 kilométeres útért nagyjából 600-700 ezer forintot kellene fizetnie. Ezt a jelenlegi kínálatot figyelembe véve becsülték meg: az egyik légi szállító vállalkozás a 30 kilométeres Ferihegy-Mogyoród útvonal megtételét 60 ezer forint szállítási díjért teljesíti.

A Magyar Honvédség három éve vásárolt 20 darabot az Airbus helikopterek katonai változatából. A H145-es típus teljes beszerzése 100 milliárd forintba került, az összköltséget még a korábbi miniszter, Benkő Tibor árulta el egy tévés szereplése során. Innen tudható, hogy a katonai gépek minden egyes darabjáért 5 milliárd fizetett a magyar költségvetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik