Belföld

Kubatov Gábor még erősítené a konzervatív médiát

IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
Szerinte a Fidesznek olyan főpolgármester-jelöltet kell majd  keresnie, aki a külvárost is képviseli.

Kubatov Gábor a Mediaworks Hírcentrumának azt mondja, amerikai útján főleg tapasztalatot szerzett a republikánusoknál,  mert az Egyesült Államok mindig előrébb jár a politikai marketing területén, mint Európa, érdemes figyelni az ottani módszereket.

A Fidesz alelnöke szerint például „a demokraták a legtöbb területen rosszul teljesítenek”, ezért próbálják erről elterelni a figyelmet, és olyan témákat vesznek elő, mint az abortusz. A kampánytechnika szempontjából érdekesnek tartja, hogy az elsődleges hírforrás már nem a tévé, hanem az internet, az amerikaiak többsége pedig már csak címeket, headline-okat olvas.

A belpolitikáról azt mondja, a Fidesz újabb kétharmada meglepte, de reagálásuk az orosz–ukrán háborúra nem kommunikációs trükk volt, valóban azt gondolják, a háborúba az ország nem sodródhat bele. Kubatov Gábor szerint a fővárosban minden várakozásukat felülmúlóan szerepeltek (42 százalékot kaptak), ami biztató a jövőre nézve.

Szerinte a Fidesznek olyan főpolgármester-jelöltet kell majd  keresnie, aki a külvárost is képviseli. Arról, hogy ez lehet-e ő, azt feleli, a kérdés nem időszerű, nem is ő fogja eldönteni. Az interjúban előkerül a Kubatov-listák kontra ellenzéki DatAdat-ügy, szerinte az a nagy különbség, hogy ők azokat a támogatóikat keresik fel rendszeresen, akik ehhez hozzájárultak.

A Fidesz népszerűségét azzal magyarázza, hogy

  • Orbán Viktor egy karizmatikus vezető,
  • a párt pedig egy bajtársias közösség,
  • a kormány az emberekkel együtt dönt fontos kérdésekben.

A Fidesz alelnöke tagadja azt az ellenzéki vádat, hogy pénzkidobás a nemzeti konzultáció, szerinte a demokrácia lényege, hogy együtt tudnak kormányozni az emberekkel. Szerinte az Orbán-kormány újrázásához kellett az is, hogy átalakult a magyar médiapiac.

Ma már körülbelül ötvenszázalékos a magyar polgári értékrend jelenléte a hazai médiában. Elégedettségre azonban még így sincs ok, hiszen a legnagyobb példányszámú napilap, a legolvasottabb hetilap is az ellenzéké, az internetes portálok terén pedig még mindig jelentős, kétharmados a balos fölény.

Komoly feladatnak tartja a konzervatív híroldalak megerősítését, biztatónak nevezi, hogy

  • politikusaik jelenléte a közösségi médiában erősebb, mint ellenfeleiké,
  • a jobboldali véleményvezérek kiválóan teljesítenek.
Kapcsolódó
Miért likvidálja saját sajtójának egy részét a Fidesz?
Az időközi választásokon tapasztalt látványos ellenzéki összeomlással kezdett Bita Dániel, Nagy Gergely Miklós, valamint Nagy József, aztán a fideszes lapbezárások és elbocsátások kapcsán szóba került, mire való a közéleti sajtó, s vajon kell-e bele közpénz.

A brüsszeli vitákról úgy véli:

  • előbb-utóbb hozzájutunk a nekünk  járó pénzhez,
  • a magyar vétó megakadályozása nem fog menni,
  • a globális minimumadót így nem támogatják,
  • energiaellátást veszélyeztető szankciót nem szavaznak meg.

Az, hogy Európa az öngyilkosság felé tart az energiapolitikájával, az az ő dolga, de minket hagyjanak ki ebből.

A Fidesz alelnöke szerint Európa elveszíti versenyképességét Ázsiával és az Egyesült Államokkal szemben, ha így megy tovább, ami akkora balekség, hogy azt nem lenne szabad elkövetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik