Belföld

Őrizetbe vettek egy afgán férfit a határ menti lövöldözés ügyében

Lapunk is beszámolt róla, hogy szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben menekültek két csoportja lőfegyverekkel támadt egymásra. Az incidensnek egy halálos áldozata van. Korábban hat sérültről szóltak a hírek, a szerbiai 021.rs hírportál azonban már arról ír, hogy hét sérült van, köztük egy súlyos állapotban lévő 16 éves lány.

Az Index a szerb N1 TV a szerb belügyminisztérium információira hivatkozva arról ír, hogy az üggyel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 26 éves, afgán állampolgárságú férfit emberölés gyanúja, valamint emberölés kísérletének gyanúja miatt. A szerb belügyminiszétrium szerint a férfi őrizetbevétele első körben 48 órára szól, azonban a szabadkai főügyészségen hamarosan dönthetnek a letartóztatásáról is. A szerb rendőrség továbbra is vizsgálja az eset körülményeit, és keresi azokat a személyeket, akik részt vettek a lövöldözésben.

A belügyminisztérium korábban azt közölte, hogy nincsen szerb sérültje a történteknek, egy helyi oknyomozó újságíró ezzel szemben úgy értesült, hogy több szerb rendőr is megsérült az összecsapásban.

A Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) újságírója szerint mindkét csoport afgán állampolgárokat csempészett át a határon, és ehhez a határnál dolgozó állami tisztviselőket is lefizethették. Ezeket az értesüléseket viszont Vladimir Cucic szerb menekültügyi biztos határozottan cáfolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik