Belföld

Zivatarok és hőség miatt van érvényben elsőfokú riasztás

Frissítünk!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban felhőszakadások veszélye miatt kiadott elsőfokú riasztást, ám a zivatarok kialakulásának veszélye miatt kiadott elsőfokú riasztás érvényben maradt.

Korában azt írta a szolgálat, hogy szombat délután ismét fokozódik a zivatartevékenység, és az Északi-középhegység térségében továbbá az Alföldön lehet számítani zivatarok kialakulására. A cellákhoz főként felhőszakadás (20-40 milimétert meghaladó csapadék), valamint viharos széllökések (60-70 km/h) társulhatnak, de jégeső is előfordulhat.

Mint írták, elsősorban az Északi-középhegységben és az Alföld északi részén komolyabb felhőszakadásokra is van esély, ezeken a területeken a rövid idő alatt lehulló csapadék mennyisége akár az 50 milimétert is meghaladhatja.

A szolgálat riasztást adott ki hőség miatt is. A tájékoztatás szerint szombaton a Dunántúl nyugati, északnyugati felén mérséklődik a meleg, keletebbre ugyanakkor továbbra is meghaladja a napi középhőmérséklet a 25, az Alföldön nagy területen a 27 fokot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik