Belföld

Már tíz Pest megyei településen okoz problémát a vízhiány, a vízmű észszerű felhasználást kér

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen – írja az MTI. A vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól.

A társaság a honlapján azt írta, hogy minden eszközüket maximális kapacitással működtetik a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében. Ennek ellenére nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka településen.

A DMRV emiatt azt kéri a fogyasztóktól, hogy törekedjenek az ivóvíz észszerű felhasználására, korlátozzák a más irányú felhasználást, például medencetöltést, annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson.

Mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki!

– olvasható a honlapjukon. Az önkormányzatokat arra kérik, hogy szüneteltessék a közterületi (tűzcsapokról történő) locsolást. Lokális vízhiány esetén haladéktalanul lajtos vízellátást ígérnek az érintett területen.

A víztározó vízszintjének hirtelen lecsökkenése miatt a Petőfi lakótelepen átmeneti vízhiány lépett fel

írja Rimóczi Sándor Vilmos Nagytarcsa polgármestere. A Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai a lakótelepen vizet osztottak. A következő vízosztás 12.30 körül várható a Petőfi lakótelepen található szelektív hulladékgyűjtő mellett – tájékoztatta a lakosságot a település vezetője.

Szerdán a solymári önkormányzat honlapján közölték, hogy a település egyes részein vízhiány alakult ki.

Kapcsolódó
Vízhiány van Solymáron
A fokozott vízkivétel miatt a tározók nem tudnak feltöltődni, ez tartósabb hiányt is eredményezhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik