Belföld

Koronavírus: nőtt az új fertőzöttek és a kórházban kezeltek száma is

24.hu
24.hu

Ismét közölték az elmúlt heti összesített koronavírus-adatokat, ezeket pedig most összehasonlítjuk a múlt hét szerdán közölt számokkal:

  • Az elmúlt héten összesen 3042 új fertőzöttet igazoltak. Az ezt megelőző héten 1961 új fertőzöttet igazoltak.
  • Az elmúlt héten elhunyt 21 beteg. Az ezt megelőző héten 32 beteg hunyt el.
  • Az aktív fertőzöttek száma 9 548 főre nőtt. Az ezt megelőző héten 9 213 fő volt az aktív fertőzöttek száma.
  • Jelenleg 233 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen. Az ezt megelőző héten 197 koronavírusos beteget ápoltak kórházban.

A háziorvosok is azt tapasztalják, hogy újra nő a fertőzöttek száma, egy laborban pedig 5-ről 13,5 százalékra nőtt a pozitív tesztek aránya – írja a Népszava.

A múlt hét elejétől rengeteg telefon érkezik a betegektől, akiknek légúti panaszaik vannak. A Covid-teszt pedig közel az esetek felében igazolta is a fertőzést

– mondta a portálnak Darvai László ostorosi háziorvos. A cikk szerint a Covid-fertőzöttek száma nyolc-tíz napja kezdett nőni. Főként gyerekek, fiatal felnőttek körében terjed most a vírus.

A Heves megyein kívül egy Dunakanyarban, valamint egy Borsodban praktizáló háziorvos is hasonló tapasztalatokról számolt be, ráadásul egy magánlabor adatai is arról tanúskodnak: újra nő a fertőzöttek száma.

Míg két hete a minták öt százalékában igazolódott a fertőzés, mostanra ez az arány már 13,5 százalék

– mondta a Népszavának Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik