Belföld

Menczer: Winter is coming

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A parlament napirend előtti felszólalásai között a vármegyékről és a főispánokról szólva Fürjes Balázs államtitkár érvelt az ezeréves történelmi múltra hivatkozva a megnevezések mellett.

Nincs már Lenin körút, nincs már Engels tér, nincs már Marx tér. Mi azt a munkát folytatjuk, ami tisztelettel van a magyar történeti hagyományok iránt

– mondta Fürjes.

Dúró Dóra a születésszámok visszaesését és a koronavírus elleni védőoltások közti kapcsolat kivizsgálását javasolta, továbbá nehezményezte a gyermekvállalás idejének kitolódását. A Mi Hazánk politikusa szerint az édesanyák komoly bérhátrányt szenvednek el a munkaerőpiacon. Vitályos Eszter államtitkár többnyire egyetértett Dúróval, de hozzátette, hogy mélyről kellett kezdeniük a munkát 2010 után. A kormány célja, hogy anyagilag jobban járjanak a gyermeket vállaló családok, mintha úgy, ha nem vállalnának gyereket. A vakcinás megjegyzésre nem reagált.

Tompos Márton, a Momentum képviselője kezdésképp közli, hogy a bulinegyedben lakik, és ürüléket, hányást, szemetet kell kerülgetnie a helyieknek reggelente. A bulinegyedet a helyi önkormányzat nem képes kezelni, ezért segítséget kér. Fürjes válaszul a vasárnapi időközi győzelmeiről beszél. Szerinte Karácsony Gergelynek kéne címeznie az interpellációt.

A Jobbik utak minőségéről szóló kérdésére Dömötör Csaba azzal válaszolt, hogy nagyrészt a Jobbikon belüli erőszak-ügyről beszélt, valamint arról, hogy Gyurcsány Ferenccel politizálnak együtt.

Sebián-Petrovszki László szerint tehertétellé vált Orbán Viktor számára az uniós tagság. Dömötör Csaba a DK képviselőjének azzal válaszolt, hogy az uniós tagság népérdek.

A KDNP-s Nacsa Lőrinc szerintem a baloldal elvesztette a kapcsolatát a világgal, ezt mutatja az, hogy milyen felszólalások voltak a költségvetési vita alatt. Szerinte ebben a költségvetésben nincsenek megszorítások, mert nem a baloldal kormányoz, a magyar emberek 12 éve kitörölhették a szótárukból ezt a kifejezést.

Németh Szilárd, a Fidesz képviselője a kedvező rezsiárakról beszélt, és előtte erről szólalt fel Nacsa Lőrincre reagálva Menczer Tamás is a kormánytól. Menczer arról beszélt, hogy nyáron könnyebb energiaszankciókról beszélni, télen már nehezebb.

Winter is coming.

– tette hozzá.

Németh Szilárd felszólalására Koncz Zsófia válaszolt, ezúttal a kormány nevében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik