Belföld

Minden nap verte az iskolatársa, ezért vodkával akarta halálra inni magát egy 13 éves lány

Elkezdett ütögetni. Először viccesnek szánta, meg én is azt gondoltam, hogy az… Elég erősen megütögette az arcomat, a vállamat, a combomat. Szünetben ment mellettem a folyosón, odajött, meglökött, megütött… Én nem ütöttem vissza. A tanárok és az igazgató számára kiderült ez az ütögetés… Ő igazgatóit kapott, én meg szaktanárit… Őt nem érdekelte az igazgatói. Minden nap csinálta. Egyre erősebben. Ez így ment hónapokon keresztül minden nap

– ez áll a 13 éves Korina rendőrségi vallomásában, melyről a Blikk számolt be.

A nyomozás a szülők feljelentése alapján indult el, miután a lányuk annyi vodkát ivott, hogy nem sok kellett ahhoz, hogy meghaljon. Tettének oka pedig az volt, hogy nem tudta tovább elviselni az iskolai bántalmazásokat, amelyek tavaly szeptember óta tartottak.

A lányt a Heim Pál Kórházban kezelték, majd amikor jobban lett és hazaengedték, leültek vele a szülők beszélgetni. A lány végül remegve mondta el, hogy az egyik osztálytársa, egy erős, nagydarab fiú folyamatosan bántalmazta őt, napi szinten hét hónapon keresztül. A beszélgetés után fordultak a szülők a rendőrséghez, az anya pedig nem engedte el a lányát többet az iskolába. De miután a lány zaklatója a szomszéd lépcsőházban lakott, ezért Korina nem volt hajlandó kimozdulni otthonról, így a család végül úgy döntött, hogy a fővárosból egy Pest megyei településre költöznek.

Korina újra nagyon jól tanul, látszódik a változás, bár a hangulatingadozások még nem múltak el

– mondta a lány apja a Blikknek.

A BRFK a portál megkeresésére azt írta, hogy a XI. Kerületi Rendőrkapitányság idén április 4-én rendelte el nyomozást testi sértés vétség gyanúja miatt. Gyanúsítotti kihallgatás még nem történt, a rendőrök szakértő bevonásával vizsgálják az ügyet. Az anyával szemben is indult egy rendőrségi eljárás, amiért felpofozta a Korinát rendszeresen ütlegelő fiút.

Az anya megemlítette, hogy szerette volna, ha az iskola vagy a tankerület is kivizsgálja az ügyet, de mindenhol falakba ütközött.

A tankerület arra hivatkozva nem akar vizsgálatot indítani, hogy rendőrségi eljárás van folyamatban. De jártam az Oktatási Hivatalban is, ahol azt közölték, ez nem az ő illetékességük, és a gyámügynél sem tettek semmit, amikor jeleztem nekik, hogy Korina bántalmazójával, aki másokat sem kímél, komoly gondok vannak. Miként lehet, hogy mindenki úgy gondolja, semmit sem kell tennie ilyen ügyekben, és hárítja a felelősséget?

– kérdezte az anya.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik