Belföld

Palkovics: Magyarország célja az energia-autonómia elérése

Magyarország energiarendszerre vonatkozó terve nem csak zöldebbé és klímabarátabbá kívánja tenni a magyar energiarendszert, nemcsak el kívánja érni a kibocsátási célokat, hanem célul tűzte ki az ország energia-autonómiájának elérését – jelentette ki a technológiai és ipari miniszter Luxembourgban, az MTI-nek telefonon hétfőn.

Palkovics László, a tagországi energiaügyekért felelős miniszterek tanácskozását követően, Kadri Simson energiaügyi biztossal folytatott megbeszélésének részleteit ismertetve kijelentette: az energiaellátás szempontjából Magyarországnak amennyire csak tud, függetlenednie kell a környezetétől.

Közölte: Magyarország az energiaellátás szempontjából már több mint egy évtizede megkezdte a függetlenedést, mára minden környező ország irányából van gáz, valamint villamosáram átadóhelye. Magyarország azzal is foglalkozik, ha egyetlen irányból sem érkezik energia, miként tud olyan energiahelyzetet teremteni, ami a helyben előállított energiára alapul – tette hozzá technológiai és ipari miniszter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik