Belföld

Felesége nevére, futárszolgálaton keresztül rendelte a drogot egy sárospataki férfi

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás 2022. május 20-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Osztályán, miután olyan információ jutott a nyomozók tudomására, hogy egy sárospataki férfi külföldről drogot szerez be, majd azt több megyében értékesíti, köztük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is dílerek részére – írja a police.hu. A nyomozás részletei arra is fényt derítettek, hogy a 36 éves B. Arnold az illegális üzletbe egyik rokonát, a 61 éves B. Sándort is bevonta. A drogot – amiket külföldi weboldalon keresztül rendelt meg felesége nevére – rokona lakcímére szállíttatta ki egy futárszolgálattal. Majd rajta keresztül eladta egy baktalórántházi dílernek. Ezért a KR NNI miskolci nyomozói felvették a kapcsolatot a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársaival, és szoros együttműködésben közös akciót szerveztek.

B. Arnoldra, B. Sándorra, valamint a velük kapcsolatban álló 36 éves B. Tiborra a rendőrök azután csaptak le, hogy B. Tibor átvette a drogot B. Sándortól.  B. Tibort és a vele egy autóban utazó férfit a rendőrök 2022. június 24-én a II. Rákóczi Ferenc Tisza-hídon fogták el, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Borsod-Abaúj-Zemplén megye határán.

Autójában több mint egy kilogramm barna kristályos anyagot találtak, majd foglaltak le a rendőrök. Elfogását követően kutatást tartottak baktalórántházi lakásában is, ahol porciózáshoz használatos digitális mérlegeket, illetve tasakokat találtak. Ezen túl vagyonvisszaszerzési céllal lefoglaltak tőle egy nagy értékű gépkocsit, valamint három aranygyűrűt is. Vele szemben a büntetőeljárást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. Gyanúsítotti kihallgatását követően a nyíregyházi nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A KR NNI miskolci nyomozói a két férfit B. Tiborral egy időben fogták el, majd az ő sárospataki lakásaikban is kutatást tartottak. Összesen 4 és fél kilogramm barna kristályos anyagot foglaltak le náluk. Ugyanolyat, mint amit a nyíregyházi rendőrök B. Tibor autójában találtak. Ezen kívül a két lakásban volt még fehér por és zöld növényi törmelék is, valamint nagy mennyiségben simítózáras tasakok és több mint 6 millió forint készpénz. A lefoglalt drog feketepiaci értéke közel 20 millió forint. Az akcióval a rendőrség 20 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. A két férfivel szemben a büntetőeljárást a KR NNI Miskolci Osztálya folytatja le. Miután a vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt anyag kábítószer, a két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

A gyanúsítottak száma bővülhet még, tekintettel arra, hogy a nyomozók vizsgálják, hogy a három férfi kivel állhatott még kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik