Belföld

Tizenegy autó rendszámát szedte le és törte szét – rejtély, hogy miért

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A monori rendőrök befejezték annak az 51 éves gyömrői férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint tizenegy autó rendszámát törte le és dobálta szét – írta meg a police.hu. Az első feljelentés még 2022 márciusában érkezett a rendőrségre. Gyömrőn, egy út szélén parkoló autó első és hátsó rendszámtábláját feszítette le valaki, a tulajdonos a közelben darabjaira törve talált rá.

Pár hét leforgása alatt a településről sorra érkezett hasonló tartalmú, további 10 bejelentés. A gyömrői rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, minden lehetséges módon kutattak az elkövető után, ami közel két hónap alatt eredményt is hozott: egy 51 éves helyi férfit azonosítottak tettesként.

R. Tibort 2022. május 6-án számoltatták el a kihallgató helyiségben. Tettét egytől egyig beismerte. Elmondása szerint semmi célja nem volt a rendszámtáblákkal, séta közben egyszerűen leszedte az útjába eső járművekről, majd mindet összetörte és szétdobálta, ahol éppen jól esett. Hogy miért tette, nem tudott rá magyarázatot adni.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szabadlábon védekező férfivel szemben a több rendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik