Belföld

Nagy Feró génjei tiltakoztak az ispánság ellen, de ha a fideszesek akarják, akkor rendben van

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Magyar Hang felhívta Nagy Ferót, az ismert rockzenészt, hogy mit gondol arról a javaslatról, amely a kormánymegbízottakat ispánokra nevezné át, illetve visszahoznák a vármegye-rendszer intézményét is. A muzsikus nem igazán olvasott eddig a javaslatról, de azt mondta, ha a fideszesek akarják bevezetni, akkor rendben van a dolog.

Véleménye azért is érdekes, mert 1990-ben is felmerült az ispánság intézményének visszahozatala, amit akkor Nagy Feró ellenzett. „Nézd meg, feláll a történelem-tanárnő, és azt mondja, legyen főispán! Ő, aki engem arra nevelt, hogy a főispán, vármegye, ténsúr, nagyságos úr… valami borzasztó elnyomó rendszer képviselői voltak. A génjeimben is tiltakozom ellenük.”

A lap felvetésére, miszerint akkor ezek szerint az MDF rosszabb volt-e, mint a mostani Fidesz, hogy tőlük elfogadja a javaslatot, azt mondta: az akkori MDF egyértelműen rosszabb volt, csak az akkori SZDSZ-hez képest volt jobb. Úgy látja, a rendszerváltozásból semmit nem sikerült megcsinálniuk, a taxissztrájkot is alig tudták kezelni.

Mondhat az ember ma mindenféle okosságot, de bízzuk ezt a mostani kormánypártokra

– tette hozzá a zenész. Arra a kérdésre, hogy a fideszesek között is vita van az oispánságról, Lázár János például nem ért egyet vele, kifejtette: bízzunk benne, hogy jól fognak majd dönteni. A maga részéről úgy látja, nem kell mindenbe beleszólnia, rábízta a fideszesekre az ország vezetését, nekik kell dönteniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik