Belföld

A hőhullám előtt zivatarveszélyre figyelmeztetnek

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Marad az átlagosnál melegebb, zivataros idő, szombatra még a zivatarok, vasárnapra már a hőség miatt adtak ki veszélyjelzést.

Csütörtök délelőttig főleg délen elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Elsősorban a Dunától keletre élénkülhet meg az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet napközben 26 és 31, késő este 18 és 26 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Két megyére elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.veszélyjelzés szerint Vas és Zala megyében a fő veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

 

Pénteken a sok napsütés mellett csak elvétve lehet zápor, zivatar. A délkeleti szél főleg a Dunántúlon megélénkülhet, délutánra 27 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombattól még inkább rákapcsol a kánikula, egyre több helyen 35 fok fölé melegszik a levegő, de elszórtan előfordulhat zápor, zivatar – nagyobb számban a nyugati és a középső országrészben.

Vasárnap a sok napsütés mellett a csúcshőmérséklet elérheti a 30-36 fokot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik