Belföld

Karácsony: Az önkormányzati választást akkor kell megnyerni, amikor tartják

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Előbb főispán, aztán vármegye, ha ebben a tempóban megy vissza a kormány az időben, lesz még ebből királyság is. Most szólok: a polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók

– így kezdődik Karácsony Gergely szerdai újabb Facebook-posztja, amelyben még egyszer reagált arra a kormányzati elképzelésre, miszerint a megyéket átkeresztelnék vármegyékre. A főpolgármester szerint „tomboló infláció, zuhanó forint, gazdasági- és energiaválság idején ilyesmivel foglalkozni valahol a szánalmas és a röhejes között van félúton.”

Szerinte épp ezért nem is ezzel a kormányzati elképzeléssel érdemes foglalkozni, hanem egy másik, sokkal súlyosabb következményekkel járó tervvel. „Messzebb vezet a kormány másik szándéka, amely szerint ellentételezés nélkül elveszik a kiemelt fővárosi köztereket Budapesttől, előbb államosítják, majd a fideszes többségű V. kerületnek passzolják a Vörösmarty teret, a Széchenyi teret és a Podmaniczky teret. Hogy miért? Csak. Ennek semmi köze a budapestiek érdekeihez.”

Karácsony úgy fogalmaz: „ha valaki elveszi más tulajdonát, arra van szó a magyarban: lopás. Amikor ezt erőszakkal teszi, az a rablás. Rablás ez, ha törvényt hoznak róla, akkor törvényesített rablás. Ki következik? Kinek a tulajdonát veszi el legközelebb a kormány?” A főpolgármester szerint ez nem csak Budapest ügye, és Budapest nem is hagyja annyiban.

Mindezek után pedig az önkormányzati választást akkor kell megnyerni, amikor tartják

– zárja bejegyzését Karácsony Gergely arra reagálva, hogy a tervek szerint 2024-től egy napon tartanák az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik