Belföld

Felhívta a 112-t egy nyolcéves kisfiú, majd leintette az első autóst, hogy élessze újra a nagymamáját

Megmentette a nagymamája életét egy nagyon talpraesett nyolcéves kisfiú Dégen. A gyerek felhívta a 112-t és elmondta, hogy ország-várost játszott a 65 év körüli nagymamájával, amikor az egyszer csak hátradőlt a székkel és nem mozdult.

A kisfiú egy másodpercre sem vesztette el a lélekjelenlétét. A Székesfehérvári Mentésirányítás tapasztalt mentésirányítója segítségével megvizsgálta a nagyit, aki ekkor már nem lélegzett. A mentésvezető bajtársnőnk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is.

A fiú eközben kiszaladt az utcára és leintette az első autóst, aki készséggel rohant segíteni és megkezdte a mellkaskompressziót. Az enyingi mentősök perceken belül helyszínre értek és emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, amihez a mentőhelikopter személyzete is hamarosan csatlakozott.

Az OMSZ tájékoztatása szerint hosszasan küzdöttek együtt a beteg életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba az asszonyt.

Ilyenkor azt érzem, hogy jó helyen vagyok az életemben! Hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi HŐSÖK! Példaértékű, amikor egy nyolcéves tudja, hogy mit kell tennie!

– mondta meghatódva a mentőhelikopter szakorvosa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik