Belföld

Szerbiai leányvállalattal megy neki egy frekvenciapályázatnak a TV2

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA
Egész Szerbiát lefedheti a magyar tévétársaság leánya, ha nyeri a pályázatot.

Országos lefedettségű tévés hullámhosszokra írtak ki pályázatot Szerbiában, és a Szabad Magyar Szó (a Nova.rs anyagára épülő) cikke szerint egy meglepő jelentkező is akadt a 14-es mezőnyben: a magyar TV2. A társaság nem pályázhatna alapvetően, mivel nem szerb cég, de ezt megoldották. 2022. május 20-án megalakult a TV2 RS BROADCASTING.

A lap szerint az újonnan alakult cég egyik igazgatója a francia Pavel Statchev (a TV2 Csoport és a Planet TV vezérigazgatója), a másik a szlovén Spela Pirnat. A cég alaptőkéje 11,76 millió dinár, vagyis 100 ezer euró. A Szabad Magyar Szó arról ír, a szerb Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség (APR) honlapján a tagoknál a TV2 MEDIA GROUP PRIVATE COMPANY LIMITED BY SHARES, TV2 LTD szerepel, aminek a címe Róna utca 174., Budapest. Mészáros Lőrinc egyik nagyvállalata 2018-ban vette át Andy Vajnától a TV2 Média Csoport Zrt. irányítását.

Jelenleg Szerbiában országosan négy adó sugároz, a Happy, a Pink, a B92 és a Prva, ezek engedélye jár le augusztusban (egy ötödik frekvenciát lassan egy évtizede nem osztanak ki valamiért). A mostani pályázat eredményét is augusztus 4-én hirdetik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik