Belföld

Változik a KRESZ Magyarországon

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Hétfőn a parlamentben a fideszes Dunai Mónika érdeklődött afelől, hogy tervezik-e a KRESZ módosítását az elektromos közlekedési eszközökre vonatkozóan a balesetveszély csökkentése érdekében.

Koncz Zsófia államtitkár válaszában arról beszélt, nem hagyhatók figyelmen kívül a megjelenő új közlekedési eszközök, ezért

a tárca módosító javaslatcsomagot nyújt majd be, amely ezen eszközök mellett a vasúti átjárókat érintő szabályokat is átalakítja majd.

Közlése szerint az intézkedés alapvető célja, hogy minden közlekedő számára megteremtse a biztonságos közlekedés feltételeit, írja az MTI.

Kapcsolódó
Kelljen-e jogosítvány az elektromos rollerhez?
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium állásfoglalása szerint az elektromos rollerekre a szabályozás kidolgozásáig a kerékpárok vagy a segédmotoros kerékpárok közlekedési szabályai alkalmazhatók, a roller típusától függően. Ha a rendőr motornak minősíti, a használatához jogosítvány kell, és kötelező bukósisakot viselni, alkoholfogyasztás után pedig mindenképpen tilos elektromos rollerrel közlekedni. De mit szólnak ehhez a rollerezők?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik