Belföld

Milliókat sikkasztott két dohánybolti eladó

police.hu
police.hu
Több mint 10 millió forinttal károsította meg egykori főnökét egy 26 éves kecskeméti nő, aki a lopott pénzből utazgatott és vásárolgatott, amíg el nem csípték a rendőrök. Egy másik alkalmazott közel egy millió forintnyi terméket sikkasztott el, de őt is elfogták a rendőrség tájékoztatása szerint.

A nyomozók szerint az asszony a tavalyi évben legalább 30 alkalommal vett ki pénzt egy dohánybolt kasszájából, ahol több éve dolgozott. Ugyanis bevált módszernek bizonyult, hogy az üzlet széfje helyett egy szekrénybe rejtette a pénzt, majd később azt zsebre vágta. A fiatal nőnek 4 hónap alatt 3 millió forintra sikerült szert tennie. De nem csak a készpénzzel ügyeskedett: a készlet feltöltésére érkezett dohánytermékek egy részét – 5254 terméket – is meglovasított, emellett közel száz üveg üdítőt és több szeszes italt ellopott.

A hiány a tulajnak tűnt fel, aki a kamerákat visszanézve megbizonyosodott a gyanúja felől és értesítette a hatóságot. A dohánybolthoz vonuló rendőrök fülön csípték a tolvajt, amint már bekészített a kocsijába több doboz dohányterméket és a kasszából is hiányzott. A nő nem tagadta tettét, valamint beszámolt arról is, hogy utazgatásra valami ingóságokra költötte a könnyen szerzett pénzt. A rendőrök lefoglalták tőle a lopott összegből vásárolt holmikat, valamint 400 ezer forintot, és visszaadták a tulajdonosának.

Az eljárás során arra is fény derült, hogy egy másik alkalmazott is csalt a bevételezésnél, és elsikkasztott közel egy millió forintnyi árut. A nyomozást a napokban befejezték a rendőrök és vádemelést javasolnak a 26 éves és 22 éves helyi nővel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik