Belföld

„Nem értem miért nem láttam” – mondta a nő, miután halálra gázolt egy motorost

Tavaly nyáron történt, hogy Pomázon, a Budakalászi úton közlekedett Csobánka irányába személygépkocsijával egy helyi nő, amikor balra nagyívben akart bekanyarodni egy telephelyre. A szemközti sávban érkező motorkerékpárosnak elsőbbsége volt, de a nő ezt nem biztosította, és kanyarodása közben összeütköztek – írja honlapján a rendőrség.

A 66 éves – az ütközéstől 33 méterre fekvő – motoros férfi a helyszínen meghalt. Bár viselt bukósisakot, azt nem csatolta be, a sisakot az ütközési ponttól 27 méterre találták meg. Az eset után a gépkocsi sofőrjét megszondáztatták, negatív eredményt hozott.

A pomázi asszonyt halálos közúti baleset okozásának vétségével gyanúsították meg a rendőrök. Kihallgatásán a felelősségét elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében a jogosítvánnyal 31 éve rendelkező nő úgy nyilatkozott, hogy

Nem értem miért nem láttam a motorost, egyszerűen nem észleltem.

Vezetői engedélyét a rendőrök elvették, a kormányhivatal pedig visszavonta, valamint elrendelte vezetői jogosultságának szüneteltetését a büntetőeljárás jogerős befejezéséig. Az eljárás közben kirendelt igazságügyi mérnökszakértő véleménye szerint a baleset kellő odafigyeléssel elkerülhető lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik