Belföld

Ezúttal a Mi Hazánk akar olimpiát rendezni Magyarországon

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Társadalmi és politikai vitát kezdeményez a Mi Hazánk Mozgalom arról, hogy Magyarország pályázza meg a 2036-os nyári olimpia megrendezését – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Novák úgy véli, a nyári olimpiák – az infrastrukturális beruházások haszna mellett – hosszú távon lendítik fel a rendező régió gazdaságát, idegenforgalmát, jótékonyan hatnak a nemzeti önbecsülésre és a tömegsport fellendítésén keresztül a társadalom egészségi állapotára is. Hozzátette: Magyarország idén rendezi meg a vizes világbajnokságot, a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, ráadásul az olimpia lebonyolításához szükséges létesítmények jelentős hányada rendelkezésre áll.

Azt is hangsúlyozta: a tervezés és a beruházás során is bevonnák a civil szervezeteket és a pártokat a felügyeleti feladatok ellátásába, ezzel is segítve a csúcsra járatott korrupció visszaszorítását.

A Momentum 2017-es Nolimpia-kampányának sikeres aláírásgyűjtése után Magyarország visszavonta pályázatát a 2024-es olimpia megrendezésére.

Kapcsolódó
Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól
A kormányfő, a főpolgármester és a MOB elnöke úgy döntött: visszavonják a 2024-es olimpiai pályázatot. A népszavazás okafogyottá vált, a kormány a vasárnapi boltzár után újra meghátrált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik