Belföld

Hat sérültje van a pomázi balesetnek, semmire nem emlékszik a lábát elvesztő sofőr

police.hu
police.hu

Két bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják azt a 24 éves férfit, aki tavaly márciusban Pomáz és Pilisszentkereszt között nekiment egy szembejövő autónak, majd fának ütközött. A balesetben hatan megsérültek, a kocsi pedig rommá tört.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a sofőr a 1111-es úton haladt és folyamatosan előzte az előtte haladókat, amikor a Pilisszentkereszt és Pomáz közötti útszakaszon, egy jobbra ívelő kanyarban átsodródott a szemközti sávba és összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval, majd kb. 55-60 méterrel távolabb egy útszéli fának és kerítésnek csapódott.

A baleset következtében a sofőr és elöl ülő utasa súlyosan, a hátsó ülésen tartózkodó utasa könnyen sérült. A vétlen jármű vezetője és egyik utasa könnyű, másik utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

police.hu

A helyszíni szemle adatai, valamint a kirendelt igazságügyi műszaki, valamint orvosszakértő véleményének birtokában két nappal ezelőtt gyanúsították meg a 24 éves, pilisvörösvári férfit maradandó fogyatékosságot eredményező, ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint jármű önkényes elvételével. Utóbbival azért egészült ki a gyanúsítás, mert a gépkocsit tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül vitte el.

A szakértői vizsgálatok szerint a sofőr szervezetében a cselekmény idején 1,7 g/l ezrelék volt az etil-alkohol koncentráció, amely közepes fokú alkoholos befolyásoltságot jelent. Az igazságügyi műszaki szakértő megállapította, a férfi az autóval a megengedettnél gyorsabban, 60 helyett 82-88 km/h sebességgel haladt, s a biztonsági öve sem szabályosan, hanem a háta mögött volt rögzítve. A kocsinál műszaki hibát nem tárt fel, a baleset a sebesség helyes megválasztásával elkerülhető lett volna.

police.hu

A szakértői vélemények tartalma vaskosan megtámasztotta a kihallgatáson elhangzott gyanúsításokat. A férfi elfogadta és nem vitatta azokat, de állította, egyáltalán nem emlékszik a balesetre és annak előzményeire. A történtek miatt elvesztette egyik lábát, valamint jobb kezét idegkárosodás miatt azóta nem tudja használni.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 24 éves férfi ellen maradandó fogyatékosságot eredményező, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, valamint jármű önkényes elvétele bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik