Belföld

A Balaton mellé is rendszeresen repül idén nyáron a Wizzair

MTI/Varga György
MTI/Varga György

Csaknem másfél évtized után indult ismét menetrend szerinti repülőjárat a Sármellék-zalavári repülőtérről; a Wizzair heti kétszeri járata Dortmundot köti össze a Hévíz-Balaton Airporttal – írja az MTI.

Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese az első járat csütörtöki érkezése kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: az MTÜ számára kiemelten fontos a német turistaforgalom erősítése a hévízi, balatoni régióban. Elmondta, hogy a Magyarországra érkező német turisták körében Budapest után Hévíz a második legfontosabb úti cél, a német turisták 46 százaléka érkezik ide. A remények szerint a németek részéről tovább erősödhet a magyarországi turizmus, az első dortmundi járattal újságírók is érkeztek Észak-Rajna-Vesztfáliából.

Benkő Attila, a repülőtér igazgatója az MTI kérdésére elmondta: utoljára 2008-ban fogadott menetrend szerinti járatot a Hévíz-Balaton Airport, akkor a Ryanair Londonból közlekedtetett járatokat. A Wizzair első, dortmundi járatával – amely szeptember 15-ig, hetente kétszer közlekedik – mintegy 170-en érkeztek Magyarországra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik