Belföld

A kormányból távozó Mager Andrea került a Szerencsejáték Zrt. élére

Június 15-ével Mager Andreát nevezte ki a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójának Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter – írja a Napi.hu egy minisztériumi közleményre hivatkozva. Mager 2018-tól nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterként az egyes állami tulajdonban álló gazdasági társaságok feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét gyakorolta, de az új kormányban nem kapott helyet.

Helyesbítés

Korábban azt írtuk, Mager Andrea 30 milliós végkielégítéssel távozhat, ám ahogy azt a hvg.hu észrevette és a Szerencsejáték Zrt. is jelezte, egy május végi kormányrendelet értelmében a politikai felső vezetők (miniszterek, államtitkárok, a miniszterelnök politikai igazgatója) nem kaphatják meg a lelépési juttatást, ha a kormányból távozva 180 napon belül állami többségi tulajdonú gazdasági társaságnál helyezkednek el. Ennek értelmében Mager Andrea hat havi illetményének megfelelő végkielégítését nem vette fel – közölte a Szerencsejáték Zrt.

Mager Bozóky Alexet váltja a Szerencsejáték Zrt. élén, aki 2019-ben érkezett a céghez, majd 2021. október 1-jétől irányította a vállalatot, egészen mostanáig. Bozóky sem marad azonban munka nélkül: a közlemény szerint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja pályafutását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik