Belföld

Két év börtönt kapott a milliárdos lottónyeremény egy részét felesége elől eltitkoló férfi

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI

Jogerősen is letöltendő börtönbüntetésre számíthat az a csalás miatt elítélt szegedi férfi, aki eltitkolta a milliárdos ötöslottó-nyeremény egy részét a felesége elől. A harmadfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfire kiszabott két év letöltendő börtönbüntetést.

A másodfokú ítélet tényállása szerint a szegedi házaspár évekkel korábban közel egymilliárd forintot nyert az ötöslottó nyereményjátékon. A nyereményből közösen ingatlanokat és gépkocsikat vásároltak, ám utóbb a kapcsolatuk megromlott és a feleség a közös vagyon megosztását kezdeményezte.

Ekkor a vagyont addig kezelő férj a meglévő készpénz nagyobb részét a felesége előtt eltitkolta, így a vagyonközösség megszüntetésének eredményeként a feleség mintegy 250 millió forinttal alacsonyabb összegben részesült a közös vagyonból annál, mint ami járt volna neki. 

A Szegedi Törvényszék 2 év börtönbüntetést, 2 év közügyektől eltiltást és másfél millió forintos pénzbüntetést szabott ki a férfivel szemben. A másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a másodfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítása törvényes, és a vele szemben kiszabott büntetés is arányos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik