Belföld

Riasztást adtak ki, több megye érintett

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Szombaton általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, a legkevesebb felhő a nyugati, északnyugati megyékben valószínű. Viszont főként a középső országrészben és a Tiszántúlon elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik, de zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg erős vagy viharos széllökések – írja a Kiderül.hu. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható, késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja alapján elsőfokú riasztás van érvényben hazánk középső, keleti és délkeleti járásaira:

Országos Meteorológiai Szolgálat

A szöveges figyelmeztető előrejelzés szerint szombat napközben legnagyobb valószínűséggel az ország középső, észak-déli sávjában, illetve a keleti határvidéken alakulhatnak ki zivatarok, de az előző napokhoz képest már kisebb számban. Az erősebb gócokat viharos (általában 60-80 km/h) széllökés, jégeső (~ 1-2 cm), esetleg nagy csapadék (rövid időn belül > 15-20 mm) kísérheti. Az esti, késő esti órákra fokozatosan lecsengenek a zivatarok.

Vasárnap az ország legnagyobb részén veszélyes időjárási jelenség nem lesz, de délután a keleti határvidéken egy-egy zivatar kialakulása nem kizárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik