Belföld

A leomlott löszfal miatt teljes útzár Zebegénynél

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI
Az úttest helyreállításáig az autósok és kerékpárosok is csak kerülőútvonalon közlekedhetnek.

Teljes útzárat vezettek be a 12-es főúton Zebegénynél, miután a csütörtökön lezúduló nagy mennyiségű eső miatt az út menti löszfal leomlott, elzárta az útpályát. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közölte: szakemberei folyamatosan dolgoznak, az úttest helyreállításáig az autósok kerülőútvonalon közlekedhetnek.

A teljes útzár idején a 7,5 tonna tömeg alatt járművel közlekedők Kóspallag és Márianosztra közötti útvonalon át kerülhetnek, míg a nehézgépjárművek a 2-es főúton Rétság felől, vagy a nagymarosi és a szobi réven keresztül érhetik el úticéljukat.

Fontos, hogy a főút mellett futó kerékpárút is zárva lesz a teljes útzár idején, így a bicikliseknek is kerülniük kell majd!

Amint végeznek az érintett szakaszon (a 18-as kilométernél) a takarítási munkákkal, félpályás korlátozás, sebességkorlátozás és jelzőlámpás forgalomirányítás mellett indulhat majd el a forgalom az út menti területek helyreállítási idejére.

Azt kérik, hogy az útzár feloldása után is fokozott óvatossággal, a jelzőlámpák, kihelyezett táblák jelzései szerint közlekedjenek, indulás előtt tájékozódjanak az érintett szakasz aktuális forgalmi helyzetéről az Útinform szolgálatnál. Zebegénynél a kimosott töltés és a főút menti területek helyreállításán a MÁV Csoport dolgozik, a vasúti területet érintő helyreállítási munkákról, a vonatokat érintő közlekedési tudnivalókról a www.mavcsoport.hu-n és a Mávinform hivatalos Facebook oldalán lehet tájékozódni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik