Belföld europoli

Hiába kéri az Unió, megtartja a kormány a benzinárstopot

A benzinár emelkedését a háború okozza. Háborús helyzetben a kormánynak jogában áll megvédeni a magyar embereket. Ezért a kormány a benzinárstopot fenntartja

– ez volt a Technológiai és Ipari Minisztérium válasza az ATV kérdésére, miután a csatorna arról érdeklődött a kormánynál, hogy az uniós nyomás ellenére is fennmarad-e az üzemanyagárstop. Korábban ugyanis Thierry Breton uniós biztos levélben kérte Palkovics László technológiai és ipari minisztert, hogy a kormány függessze fel a 480 forintos kettős üzemanyagárat.

Szintén az ATV írja, hogy a kormány is számolt azzal korábban, hogy az uniós jog szempontjából kockázatosnak tekinthető a szabályozás, ezért igyekezett azt úgy kialakítani hogy védhető legyen. A kormány úgy érvelt a kettős üzemanyagárak mellett, hogy a magyar rendszámos autókra érvényes 480 forintos felső határ miatt üzemanyag-turizmus alakult ki itthon, ami már az ellátásbiztonságot veszélyeztette, ezért döntöttek úgy, hogy a külföldi rendszámmal rendelkezők nem tankolhatnak hatósági áron.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik