Belföld

Újabb gyanúsított került elő a Völner-Schadl-féle korrupciós ügyben

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu

Tizenhatra nőtt az igazságügyi tárca volt miniszterhelyettesét, Völner Pált és a Magyar Végrehajtói Kar elnökét, Schadl Györgyöt érintő, csaknem 900 millió forintos korrupciós ügy gyanúsítottjainak száma. A hvg.hu kérdésére az ügyben nyomozó hatóságként eljáró Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy

„június 7-i állapot szerint az ügyben 16 gyanúsított van, akik közül 2 személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban, Völner és a többi gyanúsított szabadlábon védekezhet”. Az ügyészség azt nem árulta el, hogy ki a tizenhatodik gyanúsított.A 24.hu bő egy hónapja tudta meg, hogy az ügynek 15 gyanúsítottja van, akik közül ketten augusztus 8-ig, tehát az ügyben tartott tárgyalás időpontjáig védekezhetnek rács mögül. A letartóztatásban levők száma azóta nem változott.

Völner az ügy kirobbanása óta nem nyilatkozott, de védője szerint 15 oldalas írásbeli vallomást tett, amiben részletesen cáfolta a gyanúsítás állításait.

A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik