Belföld

Jelentős veszteségekről számolt be a Wizz Air

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Az ellátásiláncbeli nehézségek és az emelkedő üzemanyagköltségek miatt a tavalyinál jóval nagyobb veszteségekről számolt be a Wizz Air – írja a Portfolio. A fapados légitársaság 642,5 millió eurós veszteséget jelentett a március 31-én zárult évre vonatkozóan, szemben az egy évvel korábbi 576 millió eurós veszteséggel.

Az iparágban ellátási láncbeli problémáknak lehetünk tanúi, igaz ez a mi hálózatunkra is. A légiforgalmi irányításban, a biztonságban és az ellátási lánc más részein jelentkező létszámhiány közvetlenül érinti a légitársaságokat, munkavállalóinkat és ügyfeleinket

– fogalmazott Váradi József vezérigazgató.

A negyedéves gyorsjelentés után leginkább bizakodó előrejelzéseket adtak a vállalatnál, többek között erős fogyasztói keresletet várnak a nyáron. A vezetőség úgy véli, hogy a koronavírus-időszak végső szakaszában lehetünk.

A Wizz Air május végén adott ki közleményt arról, hogy a különadó miatt árat fognak emelni. Közleményükben azt írták, hogy társaságukat és magát a turizmust a koronavírus-járvány okozta válság súlyosan érintette, ezért az extraprofitot termelő ágazatok különadója miatt keletkező hiány okán kénytelenek lesznek árat emelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik