Belföld

Majdnem az egész országban felhőszakadásra figyelmeztetnek

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Szerdán az ország nyugati kétharmadában napközben átmenetileg csökken a záporok, zivatarok száma, ezzel együtt pedig a felhőzet is szakadozottá, gomolyossá válik, és a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, írja a Kiderül.

Mindeközben a keleti tájakon a nap nagy részében gomolyfelhős, napos idő várható, és csapadéknak is itt a legkisebb a valószínűsége. Késő délutántól, estétől azonban ismét megnő a csapadékhajlam, ekkortól már az északkeleti, keleti megyékben is van esély záporok, zivatarok kialakulására.

A Dunántúlon az északi, míg máshol a délkeleti szelet kísérik élénk, helyenként erős lökések. Zivatar környezetében is lehetnek erős, esetleg viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 32 fok között várható, de a tartósabban felhős nyugati tájakon néhány fokkal hűvösebb időre számíthatunk. Késő estére 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra figyelmeztetést adott ki zivatarveszély miatt, illetve majdnem az összes megyére figyelmeztetés érvényes felhőszakadás miatt:

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik