Belföld

Fogyasztáscsökkentéssel menekülne a megugró rezsiárak elől a főváros

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A kormány hétvégi döntésének megfelelően júliustól kizárják a rezsicsökkentési rendszerből azokat az önkormányzatokat és cégeket, amelyek eddig kedvezményes áron jutottak energiához. A szombat este megjelent kormányhatározat szerint Palkovics László technológiai és Varga Mihály pénzügyminiszternek a visszaélések elkerülése érdekében javaslatot kell tenniük, hogy kizárólag a lakossági fogyasztók legyenek jogosultak a rezsicsökkentett tarifákhoz.

Kapcsolódó

Erre reagálva hétfő este azt közölte a Főpolgármesteri Hivatal, hogy intézkedési csomagokat dolgoznak ki az energiaköltségek kezelésére a városvezetés a legnagyobb fogyasztású fővárosi tulajdonú cégekkel.

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében azt írta: a városvezetés a legnagyobb fogyasztású fővárosi tulajdonú cégekkel tárgyalt a Városházán “a rezsiválság pusztító hatásainak mérsékléséről és az energiahatékony város megteremtéséről”. Az egyeztetésen megállapodtak abban, hogy kidolgoznak egy rövid és egy középtávú intézkedési csomagot, hogy mérsékeljék “az energiaválság és a kormány káros intézkedéseinek a fővárost érintő hatásait”.

Céljuk, hogy növeljék a főváros energiatermelési képességét és csökkentsék a fogyasztást – ismertette a Főpolgármesteri Hivatal.

Azt írták: a kormány legutóbbi bejelentése szerint a rezsicsökkentés jelenlegi formájának megszüntetése olyan közszolgáltatásokat is érint, amelyeket nem leépíteni, hanem fejleszteni kell, és amelyeket a főváros fejleszteni is fog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik