Belföld

Nem ismerte be bűnösségét a barátnő, aki L. L. Junior kisfiának kezét fogta a halálos gázolás előtt

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Már a bíróságon van  L.L. Junior kisfiának a csaknem három évvel ezelőtti Füredi úti halálos balesetének az ügye. Értesülésink szerint ki is tűzték az előkészítő ülés időpontját Hopp Csilla barátnőjének perében, akit két hét múlva állítanak bíróság elé gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt.

Megkerestük a Fővárosi Főügyészséget, hogy megtudjuk, a nyomozati szakban beismerte-e a bűnösségét az anya barátnője. Az alábbi választ kaptuk Bagoly Bettina szóvivőtől:

A vádlott írásban tett vallomást a nyomozati szakban. Lényegét tekintve nem ismerte be a büntetőjogi felelősségét a tragédia kapcsán.

Az énekes hároméves kisfia 2019. augusztus 31-én hunyt el, amikor Zuglóban, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél elütötte egy autó. A kisfiú az édesanyjával és annak barátaival sétált, amikor átszaladt a piroson a zebrán. Az elgázolt kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. ​

Korábban az anyát, Hopp Csillát és annak barátnőjét is gyanúsítottként hallgatták ki, de később csak a barátnővel szemben emeltek vádat.

Mihádák Zoltán / MTI

A vádhatóság szerint a hároméves kisfiú és az édesanyja egy nagyobb társaság tagjaként egy zuglói gyerekrendezvényre tartott, amikor a tragédia történt. A társaságban volt a gyermek idősebbik testvére, valamint az édesanya barátnője és az ő rokonai is. A kisfiú nem az anya, hanem az ő barátnőjének a szoros felügyelete mellett közlekedett.

A társaság a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél át akart kelni a zebrán, de a lámpa pont pirosra váltott, ezért a társaság egy része az úttest szélétől mintegy 70 centiméter távolságra megállt. Köztük volt az énekes kisfia is.

A kisfiú mellett jobboldalon állt az anya barátnője, az ő jobbján pedig az anyuka.

A társaság másik része, köztük a gyermek idősebb testvére, még a piros jelzés előtt átért az úttest túloldalára, ahol megálltak, és várták, hogy a többiek is átkeljenek.

A hároméves kisfiú az idősebb testvérét követve lelépett a zebrára, azonban a mellette álló nő ekkor visszahúzta és rászólt, hogy nem szabad tovább menni, mert piros a lámpa. Ezt követően a barátnő megfogta a kisfiú kezét. A gyermek ennek ellenére, pár másodperc múlva, ismét kiszaladt az úttestre, és ott elütötte egy szabályosan közlekedő autós.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a gondatlanságól elkövetett emberölés vétségével vádolt nőre. Az édesanya és a sofőr is vétlen volt a tragédiában, ezért őket büntetőjogi felelősség nem terheli az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik