Belföld

„Magyarország olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit” – írta magyarul Zelenszkij tanácsadója

Metin Aktas / Anadolu Agency / AFP
Metin Aktas / Anadolu Agency / AFP

Az európai család “egyetlen” problémás országa, Kövér László úr, Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában. A hivatalos Budapest ne kérkedjen kannibál álláspontjával. Az ilyen kijelentések nem díjazza a történelem. De a kéziratok nem égnek el. Az orosz hóhérok ölnek, erőszakolnak és városokat pusztítanak el. Zelenszkij elnök a népéért küzd. Európa pedig segít és adja a lőszereket. Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen

Ezt írta ki a Twitterre magyarul is (nyelvi hibákkal) Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója – szúrta ki a 444.hu. Podoljak azért Kövér Lászlónak címezte az üzenetet, mert a házelnök a hétvégén arról beszélt, Zelenszkijnek pszichés problémája van.

Az ukrán külügy válaszul Kövér mentális állapota felől érdeklődött. Podoljak pedig arra is utal a posztban, hogy Magyarország múlt héten több olyan szankcióval szemben is fellépett, amiket az Oroszország által indított háború miatt vetett volna ki az unió.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik