Belföld

Niedermüller szerint Trianonnak köszönhetően élnek jobban a külhoni magyarok

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Erzsébetváros DK-s polgármestere, Niedermüller Péter a nemzeti összetartozás napján Facebook bejegyzésben emlékezett meg azokról, akikre nem terjed ki „az orbáni összetartozás”.

Az alul fizetett pedagógusokra, az összeomlott egészségügyet a hátukon cipelő orvosokra és ápolókra, a megélhetési gondokkal küszködő szociális munkásokra, a kilátástalansággal küszködő közmunkásokra, azokra a fiatalokra, akik úgy hagyják maguk mögött Orbán Magyarországát, hogy hátra sem néznek, a csirkefarhátat sem megfizetni tudó idősekre, a társadalom perifériájára szorult honfitársainkra, és sorolhatnám…

– fogalmaz az ellenzék polgármester.

A trianoni békeszerződés aláírásának emléknapján Niedermüller a külhoni magyarságról is kifejtette revizionizmussal aligha vádolható gondolatait.

És gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon.

– értékelt Niedermüller. Meglátása szerint Trianonnak annyit mindenképp köszönhetnek az elcsatolt országrészeken élő magyarok, hogy nem kell „az olcsó ostoba nacionalista demagógiára”, „a hazugságokra”,  és „a mindent eluraló korrupcióra” épülő Orbán-rezsimben élniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik