Belföld

Másodfokú riasztásokat adtak ki Nyugat-Magyarországon

TAUSEEF MUSTAFA / AFP
TAUSEEF MUSTAFA / AFP

A felhőszakadás veszélye miatt nyugaton már több járásra másodfokú riasztást adott ki vasárnap este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék eshet. Heves zivatarok veszélye miatt többfelé is kiadhatják a másodfokú riasztást.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint felhőszakadás veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében adhatnak ki további másodfokú, míg Komárom-Esztergom, Somogy, és Veszprém megyében elsőfokú riasztást.A zivatarok veszélye miatt Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében másodfokú, Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Tolna megyében elsőfokú riasztásokat adhatnak ki.

A Meteorológiai Szolgálat kiemelte:

estétől, késő estétől nyugat felől elsősorban a Nyugat-Dunántúlon valószínűek nagy területen zivatarok, valamint a Dunántúl keleti részein és a középső országrészben is lehet dörgés, villámlás, de arrafelé kevesebb helyen. A nyugati, délnyugati megyékben heves zivatarok kialakulására is van esély, ezeket viharos széllökések és jégeső kísérheti.

Főként az északnyugati, nyugati megyékben lokálisan felhőszakadásra (rövid idő alatt akár 30-50 milliméternyi csapadékra) is van esély. Az éjszaka második felétől várhatóan fokozatosan csökken a zivatarok erőssége és számossága, de hétfő délelőttig az ország délnyugati felén még előfordulhatnak zivatarok.

Hétfőn a nap második felétől veszélyes időjárási eseményre kicsi az esély – jelezte a meteorológiai szolgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik