Belföld

Hadházy szerint Kövér eltüntette a parlamenti jegyzőkönyvből, hogy a Fidesz kivonult az 1990-es Trianon-megemlékezésről, de erről szó sincs

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

„Elég szánalmas, de úgy tűnik, a Fidesz annyira szégyelli, hogy a rendszerváltáskor kivonult a Parlamentből a trianoni megemlékezésről, hogy Kövér inkább eltüntette a parlamenti jegyzőkönyvekből ennek nyomát!” – írja Hadházy Ákos független képviselő a Facebook-oldalán. Egy linket is közzétett, amin korábban elérhető volt az ezt megörökítő jegyzőkönyvrészlet, majd hozzátette: „Valószínűleg tényleg szégyelli Kövér az akkori tetteiket mert eltüntették a napló ezen részét. Nem elérhető. Nincs.”

Arról azonban szó sincs, hogy a házelnök elérhetetlenné tette volna a Hadházy által hiányolt dokumentumot: az 1990. június 4-ei ülés jegyzőkönyve ugyanúgy elérhető az Országgyűlés honlapján, az Országgyűlési Napló adatai között néhány kattintással, mint az összes többi ülésé, még ha másik linken is, mint ahol az ellenzéki képviselő keresi. Ebben pedig szó szerint olvasható a Hadházy által képernyőfotón „megőrzött” részlet, Szabad György házelnök felszólalását idézve, zárójelben a kivonulásról szóló jegyzőkönyvi megjegyzéssel:

Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik