Belföld europoli

Berg Dániel az ALDE alelnöke maradt

Ivándi Szabó Balázs/24.hu
Ivándi Szabó Balázs/24.hu

A hétvégén az ALDE Kongresszuson a pártcsalád tagjai kétharmados többséggel erősítették meg Berg Dánielt a pártcsalád alelnöki posztjában, közölte a Momentum.

A párt politikusa a II. kerület alpolgármestere is, és ő maradt az egyetlen magyar képviselő az európai pártcsaládok vezetőségében.

Berg aktívan tenni fog a liberális-centrista erők térnyeréséért a választáson. Továbbá fontosnak tartja egy szorosabb szövetség megteremtését olyan Európa-párti partnerekkel, mint Emánuel Macron francia elnök pártja, a La Republique Én Marche, tette hozzá a párt.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik