Belföld

A rendőrség nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére Budán

A sajtóban megjelent, névtelen forrásra hivatkozó hírek ellenére a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére, ilyen jellegű kérés nem is érkezett

– közölte a rendőrség honlapján csütörtök reggel a budapesti vaddisznók kilövésével kapcsolatban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a közösségi médiában több bejegyzés jelent meg arról, hogy vaddisznókat és kismalacokat lőttek agyon fényes nappal Budán. A rendőrség akkor megkeresésünkre azt írta: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozást rendeltek el.

Csütörtök reggeli közleményükben már azt írják:

Azt, hogy a lakott területre tévedt vadállatokat szükséges-e kilőni, nem a rendőrség hatásköre eldönteni. Jelen esetben a lövések leadásának körülményei bűncselekmény gyanúját vetették fel.

Az ügyet büntetőeljárás keretében vizsgálják.

A hegyvidéki önkormányzat csütörtökön az MTI-vel azt közölte, hogy az állatok kilövéséről az önkormányzatot előzetesen nem értesítették. Azt írták, hogy a reggeli órákra, a munkanapra, illetve tanítási napra tekintettel a környéken sok járókelő, tömegközlekedéssel vagy más járművel utazó, több gyermek tartózkodott. „A lövéseket az ő közvetlen közelükben adták le”, emelték ki.

A fegyverhasználat veszélyeztette a környéken tartózkodó, illetve közlekedő személyek, közöttük gyermekek életét és testi épségét, valamint a vagyonbiztonságot is

– írták, hozzátéve: mindezekre tekintettel a XII. kerületi önkormányzat ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik