Belföld

Orbán Viktor az elmúlt fél évben egyetlen forintot sem tett félre

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A szerinte is alulfizetett tanárokkal ellentétben nincs megtakarítása.

Valamennyi esküt tett parlamenti képviselő, nemzetiségi képviselő és nemzetiségi szószóló, volt képviselő és volt szószóló határidőre leadta a saját és vele közös háztartásban élő családtagja vagyonnyilatkozatát – közölte Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-vel.

Legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint Orbán Viktor az elmúlt fél évben sem tudott egyetlen forintot sem félretenni,a kormányfőnek nincs megtakarítása, autója egyéb járműve, tulajdonrésze cégben – írja a Telex. Miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíján kívül más juttatást, ajándékot idén sem tüntetett fel. Vagyonnyilatkozata szerint továbbra is felerészben tulajdonosa a XII. kerületi házuknak, övé a felcsúti háza. Orbán Viktorral és feleségével, Lévai Anikóval még egy háztartásban él lánya, Flóra.

A Telex emlékeztet rá, Orbán Viktornak januári vagyonnyilatkozata szerint sem volt megtakarítása, viszont tartozása sem, kifizette a feleségével 2002-ben felvett jelzáloghitel utolsó részletét.

Kapcsolódó
Orbán Viktornak továbbra sincs semmi megtakarítása, viszont az összes tartozását visszafizette tavaly
Vagyonnyilatkozata szerint kocsija sincs a miniszterelnöknek, ahogy komolyabb ingósága sem.

A miniszterelnök vagyonnyilatkozata kapcsán érdemes felidézni, hogy egyrészt március 1-jével lényegesen nőttek a képviselői tiszteletdíjak, és a szerinte is alulfizetett tanárok 86 százaléka rendelkezik valamekkora megtakarítással, az Állami Számvevőszék felmérése alapján.

Orbán Viktornak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) éppen arról írt nyílt levelet, hogy a közoktatásban dolgozóknak is elengedhetetlen lenne egy olyan bérautomatizmus, mint „a közpénzekből legjobban kereső parlamenti képviselők és tisztségviselők esetében”.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik