Belföld

Távozik a MÁV-Volán vezére

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Homolya Róbert négy év után távozik a MÁV-VOLÁN-csoport elnök-vezérigazgatói posztjáról – olvasható a Technológiai és Ipari Minisztérium közleményében.

A minisztérium a továbbiakban is számít a június 15-ei hatállyal leköszönő szakember közreműködésére: a jövőben a teljes magyar vasúti ágazatot képviselő Hungrail Magyar Vasúti Egyesület vezetését veszi át. Homolya utódlásáról egyelőre nem született döntés.

Homolya távozásának okairól nem írnak, azonban érdemei közt említik, hogy a járványhelyzet idején is megbízhatóan működött a vasúti közlekedés, vezetésével indult el a VOLÁNBUSZ MÁV-csoportba integrálása és számos fejlesztés mellett a Nyugati Pályaudvar régóta húzódó felújítása is megvalósult.

A Technológiai és Ipari Minisztérium múlt héten közölte, hogy Vitézy Dávid, szakterületi államtitkár vezetésével létrehozza a Nemzeti Közlekedési Központot.  Az NKK feladatai közé fog tartozni a MÁV-Volán-csoport létfontosságú szolgálatatásainak (közösségi közlekedési menetrendek összehangolása, tarifarendszerek egységesítése) üzemeltetése, valamint a kötött pályás fejlesztések stratégiai tervezése, így könnyen lehet, hogy a MÁV elnök távozása mögött a minisztériumon belüli szervezetátalakítás áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik