Belföld

Eltemették Gál Szabolcs főtörzsőrmestert, a világbajnok ejtőernyőst

Magyar Honvédség Facebook
Magyar Honvédség Facebook

Eltemették Gál Szabolcs főtörzsőrmestert, világbajnok ejtőernyőst, aki néhány héttel ezelőtt kiképzés közben zuhant le, írja a Honvédelem.hu

Az oldal azt írja, a kegyeleti szertartáson több százan vettek részt: a családtagok, az egykori bajtársak és a tisztelők a Szolnoki Sportcentrum tiszaligeti sportcsarnokában felállított ravatalnál helyezték el az emlékezés virágait.

Amikor Gál Szabolcs a helikopter ajtajában állt, akkor a fedélzeten soha senki nem aggódott azért, hogy rossz helyre ugrik. (…) Nagyon sokat segített abban, hogy szakmailag én is előrelépjek. Amikor légcellával kezdtem ugrani, az ő hangját hallottam a fülemben: mikor merre forduljak, mikor kezdjek el kilebegtetni

– mondta Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a temetésen.

A kétgyerekes főtörzsőrmester 2007 óta ejtőernyőzött, több mint 5500 alkalommal ugrott. Hat éve, 27 évesen a legfiatalabb tagja volt annak a magyar honvéd csapatnak, akik ejtőernyős világbajnokságot nyertek.

Április 25-én a szokásos tavaszi ugrásgyakorlatot hajtották végre a szolnoki ejtőernyős katonák, de Gál balesetet szenvedett, és a gyors orvosi beavatkozások ellenére kórházban hunyt el május 11-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik