Belföld

150 ezerbe is fájhat az otthagyott kutyagumi Budán

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Elege lett a kutyapiszokból a II. kerületi önkormányzatnak, 5 ezer forinttól akár 150 ezer forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak, ha valaki otthagyja a kutyakakit a kutyája után az utcán.

Mindenkit zavar az a nemtörődömség, amit egyes gazdák megengednek maguknak, amikor a kutyasétáltatást hanyagul úgy oldják meg, hogy nem szedik fel kutyájuk után a kutyapiszkot. Tapasztalataink szerint sokan nem tudják, de a hanyagság büntethető, a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege százötvenezer forint, vagyis több okból is érdemes összetakarítaniuk a gazdiknak a kutyusok után. A megelőzésre helyezzük a hangsúlyt, ezért a következő napokban egyre több tájékoztató tábla fogja felhívni a gazdik figyelmét arra, hogy a kutyasétáltatás „végterméke” jobb helyen bezacskózva a kutyapiszok gyűjtőedényekben

hívta fel a figyelmet Őrsi Gergely polgármester, akinek adatai szerint a kerületi kutyák végtermékének csak a töredéke végzi a kihelyezett ürülékgyűjtő edényekben.

Emellett kutyák életét megkeserítő toklászokkal is felveszik a harcot.

Terveink szerint a toklászt a parlagfűhöz hasonló gyomnövényként fogjuk kezelni, hiszen a szezononként egy állatorvosnak akár 60-70 kutyát is el kell látnia. Vagyis indokolt az érett toklász okozta sérülések komolyan vétele, és azok megelőzése”

– írta Örsi, aki azt ígérte, hogy a toklászos területek kezelését segítendő hamarosan elindítják a II. Kerületi Városfejlesztővel közös kedvezményes kisgépkölcsönző szolgáltatásukat, melynek keretében a kerületiek kedvezményesen bérelhetnek fűkaszát, fűnyírót és lombszívót, így könnyebben és hatékonyabban léphetnek fel a toklászos területeken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik