Belföld koronavírus

Most a 800 milliárd forintos különadókról tájékoztat a kormány a koronavírus-hírlevelében

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Két napja közölt arról cikket a hvg.hu, hogy a Rogán Antal vezetette Kormányzati Tájékoztatási Központ az április 3-i választás óta nem küld hírleveleket olyan témákról, amiknek semmi köze a koronavírus-járványhoz. Korábban ugyanis például arról is szóltak az ilyen hírlevelek, hogy miért utasította vissza Orbán Viktor Volidimir Zelenszkij ukrán elnök követeléseit, míg egy másikban azt magyarázták, hogy a kormány felelőtlennek tartja azt „az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére”.

Most újból levelet kaptak a korábban feliratkozók a Kormányzati Tájékoztatási Központtól, ezúttal a csütörtöki kormányinfón bejelentett 800 milliárd forintos különadókról, írja a hvg.hu.

A levélben többek közt azt írják:

A költségvetésben 2022-re és 2023-ra létrehozunk egy rezsivédelmi és egy honvédelmi alapot. Ezekből fogjuk finanszírozni a rezsicsökkentés fenntartását és a honvédelem erősítését. Kötelezni fogjuk az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. Elvárjuk, hogy ilyen módon hozzájáruljanak az ország védelméhez.

Ezt követően azt is jelezték a levélben, hogy a kormány azzal számol, nem ér véget az orosz-ukrán háború rövid időn belül. „A konfliktus elhúzódása energiaár-emelkedést okoz egész Európában, ez pedig jelentősen növeli az inflációt. Ilyen körülmények között is mindent meg fogunk tenni azért, hogy védelmet nyújtsunk a családoknak” – fogalmaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik